نوار نقاله

taj
mailinstagram
یکشنبه نهم مهر ۰۲
(0)
(0)
نوار نقاله

با توجه به گسترش صنایع مختلف در دنیا، مساله حمل و نقل و انتقال مواد و محصولات اهمیت زیادی پیدا کرده است. یکی از سیستم های مهم در انتقال مواد و محصولات در صنایع مختلف خودروسازی، موادغذایی، معادن، تایرسازی، آردسازی و عمده صنایع مختلف دنیا، سیستم کانوایر یا نوار نقاله ها هستند.

 

سیستم کانوایر یا نوار نقاله به صورت حمل تسمه ای مواد و کالا های مختلف چه به صورت ماده اولیه، مواد نیمه ساخته یا نهایی به حمل مواد می‌پردازد. لازم به ذکر است جزء اصلی سیستم های نوارنقاله، تسمه نقاله ها هستند.

 

جهت خرید انواع تسمه نقاله و قطعات جانبی نوار نقاله، می‌توانید با شرکت سیما صنعت راستین پارس تماس بگیرید. در ادامه این مقاله قصد داریم با اجزا نوار نقاله، ساختار نوار نقاله، تسمه نقاله، کاربرد نوار نقاله، انتخاب نوار نقاله مناسب و … بیشتر آشنا شویم.

 

 


نوار نقاله

 

نوار نقاله‌ها در صنایع مانند معدن، فولاد، سیمان، صنایع غذایی، صنایع نقاشی، صنایع دارویی، صنایع بهداشتی، کشاورزی، بازیافت و غیره نیز کاربرد دارند. از جمله کاربردهای مهمتر نوار نقاله‌ها می‌توان به جابجایی مواد و انتقال قطعات از یک نقطه به نقطه دیگر در خطوط تولید کارگاه‌ها و کارخانه‌ها اشاره کرد.

 

قیمت نوار نقاله

قیمت نوار نقاله صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل کیفیت ساخت، ابعاد مورد نیاز برای تسمه نقاله، درجه اتوماتیک بودن، نوع تسمه نقاله، پوشش لاستیکی بالای نوار نقاله، قدرت کشش، و موارد دیگر می‌شوند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خرید نوار نقاله ، سفارش دستگاه و نیز اطلاعات مربوط به فروش و ارسال آن در کمترین زمان ممکن، با کارشناسان ما از طریق روش‌های ارتباطی زیر تماس بگیرید. آنها توانایی ارائه مشاوره و اطلاعات دقیق را دارند. از مشاوره کارشناسان ما در این زمینه بهره‌برداری کنید تا بهترین تصمیم را برای نیازهای خود در خصوص نوار نقاله صنعتی بگیرید.

 

 

سفارش نوار نقاله

برای طراحی و ساخت نوار نقاله ، ابتدا باید سفارش از سوی مشتریان ثبت شود. این اقدام اولیه امکان پیشروی به طراحی دستگاه را به ما می‌دهد، زیرا ما می‌خواهیم مشتریانمان نیازهای خود را به ما ارائه دهند. در مرحله بعد، نقشه‌کشی و طراحی سه بعدی نوار نقاله مشخص می‌شود. این نقشه‌ها به ما امکان می‌دهند ابعاد دقیق و شکل کلی دستگاه را تعیین کنیم. پس از انجام این مراحل، ما می‌توانیم به ساخت دستگاه بپردازیم. با این حال، باید حتماً پیشنهاد طراحی نوار نقاله توسط مشتریان تأیید شود تا از وقوع مشکلات در آینده جلوگیری شود.

عوامل متعددی تأثیرگذار در ساخت نوار نقاله وجود دارد، به عنوان مثال:

1. فاصله مورد نیاز برای حمل کالا باید توسط مشتری مشخص شود.
2. مشخصات فنی کالاهایی که باید حمل شوند، باید مورد در نظر گرفته شود.
3. محاسبات دقیقی برای طراحی لازم است.
4. نوع مسیر حمل باید تعیین شود، از جمله مسیرهای صاف یا با زوایا.

قبل از آغاز کار به طراحی نوار نقاله، باید تمامی این موارد را دقیقاً بررسی و مشخص کرد تا پروژه به درستی پیش برود.

 

 

تاریخچه تسمه نقاله

تاریخچه تسمه نقاله به قرن نوزدهم برمی‌گردد. در سال 1892، توماس رابینز با استفاده از یک مجموعه منظم از دستگاه‌ها، سیستم نوار نقاله را اختراع کرد که برای حمل مواد سنگین در معادن مورد استفاده قرار می‌گرفت. 9 سال بعد، یعنی در سال 1901، ساندویک به تولید و ساخت سیستم‌های نوار نقاله از جنس استیل کورد و فولادی پرداخت.

 

4 سال بعد، در سال 1905، ریچارد ساتکلیف برای اولین بار تسمه نقاله را برای جابجایی زغال سنگ در معادن طراحی کرد. این سیستم 8 سال بعد، در سال 1913، در کارخانه‌های خودروسازی معروفی چون فورد مورد استفاده قرار گرفت و به تدریج در شرکت‌های دیگر نیز به کار گرفته شد.

 


ساختار و اجزا نوار نقاله

از مهمترین اجزا نوار نقاله می‌توان به رولیک، درام، الکتروگیربکس، شاسی فلزی، لاستیک، غلطک، الکتروموتور، دنده و زنجیر، پولی و غیره اشاره نمود.

  • تسمه نقاله

تسمه نقاله دارای یک یا چند لایه است. به طور مثال یک تسمه سه لایه که دارای پوشش لاستیکی بالا، پایین و منجید است. نوع ماده مورد حمل و میزان وزن آن هنگام ساخت منجید با جنس های گوناگون باید در نظر گرفته شود. منجید ها می‌توانند جنس فولاد، پلی استر، نایلون، آرامید، کتان و … باشند. تسمه های جابجایی مواد عبارت اند از:

  • مسیر حمل بار
  • مسیر برگشت تسمه

از انواع تسمه نقاله می‌توان به تسمه لاستیکی(ساده یا آجدار)، تسمه پی وی سی، تسمه مدولار، تسمه آهنی، تسمه زنجیری، تسمه توری، تسمه بهداشتی و غیره اشاره کرد.

  • غلطک ها

غلطک ها یا رولیک ها وظیفه به حرکت درآوردن تسمه نقاله ها یا چرخش‌ آنها را بر عهده دارند. جهت مطالعه بیشتر می‌توانید به مقاله رولیک چیست و انواع رولیک ها در سایت تسمه باندو مراجعه نمایید.

از انواع غلطک ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غلطک هرزگرد حمل بار

این غلطک ها تکیه گاه تسمه هستند و توان موردنیاز برای به حرکت درآوردن تسمه را کاهش می‌دهند.

  • غلطک هرزگرد مسیر برگشت

این غلطک ها تکیه گاه تسمه در مسیر برگشت هستند و مانند غلطک های هرزگرد حمل بار توان موردنیاز برای به حرکت درآوردن تسمه را کاهش می‌دهند.

  • غلطک یا توپی یا درام

درام ها قطعاتی استوانه ای شکل هستند که همان غلطک های مدام در حال چرخش هستند. در نوار نقاله دو درام در ابتدا و انتهای آن قرار می‌گیرد.

  • غلطک تنظیم کشش تسمه نقاله

تنظیم کشش مناسب تسمه نقاله را به وسیله سیستم رگلاژ بر عهده دارد.

  • غلطک snub

غلطک های snub راستای ورود و خروج تسمه نقاله را با مسیر برگشت پایینی هماهنگ می‌کنند. همچنین قوس لازم تماس تسمه با درام متحرک را ایجاد می‌کند.

  • غلطک محرک

به حرکت درآوردن تسمه نقاله به وسیله نیرویی که از موتور می‌گیرد.

  • غلطک بالایی

هدایت تسمه نقاله به مسیر بازگشتش و گاهی اوقات عمل به عنوان یک غلتک محرک.

  • غلطک پایینی

هدایت تسمه نقاله به مسیر حمل بار.

  • سیستم ها

از جمله سیستم های مورد استفاده در نوارنقاله یا سیستم کانوایر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم رگراژ

نگهداشتن کشش تسمه در حد مناسب

  • سیستم خودتنظیم

نگهداشتن کشش تسمه در حد مورد نیاز به وسیله پیچ های تنظیم یا سیستم کنترل اتوماتیک

  • سیستم گرانش

تامین کشش موردنیاز غلطک تنظیم کشش به وسیله یک وزنه هادی

  • سیستم تمیز کردن (تسمه و غلطک)
  • پاکسازی تسمه نقاله و غلطک ها
  • سیستم متحرک انتقال نیرو (مانند یاتاقان، بلبرینگ و غیره)

تولید توان مورد نیاز توسط قطعات متحرک سیستم انتقال نیرو و انتقال آن به غلطک محرک برای به حرکت درآوردن یا وارد کردن فشار به تسمه نقاله

  • سیستم باردهی

کنترل و هدایت مکانیزم تغذیه بار روی تسمه نقاله.

سیستم های مختلف باردهی مانند: قیف ها، ناودان ها (شوت ها)، باردهنده های اتوماتیک، هل دهنده های بار هستند.

  • سیستم تخلیه

هدایت بار برای خروج از سیستم کانوایر یا نوار نقاله

سیستم های تخلیه مختلف مانند ناودان ها، اسلاید ها، سیستم های خودکار، بیرون انداز ها، بسته بندی کننده ها

نحوه کار نوار نقاله

تسمه نقاله با استفاده از یک موتور و گیربکس برقی به حرکت درآمده و سپس در یک مسیر معین و مشخص به گردش درمی‌آید. برای تسهیل چرخش، کاهش اصطکاک در طول مسیر و در نتیجه کاهش تولید نویزهای صوتی ناشی از قرقره و بلبرینگ، از ابزارها و تکنیک‌هایی استفاده می‌شود. در انتها، محموله یا موادی روی تسمه نقاله قرار می‌گیرد و به طور معمول به مقصد مورد نظر برای بارگیری یا تخلیه انتقال می‌یابد.



کاربرد نوار نقاله

نوار نقاله‌ها در صنایع مانند معدن، فولاد، سیمان، صنایع غذایی، صنایع نقاشی، صنایع دارویی، صنایع بهداشتی، کشاورزی، بازیافت و غیره نیز کاربرد دارند. از جمله کاربردهای مهمتر نوار نقاله‌ها می‌توان به جابجایی مواد و انتقال قطعات از یک نقطه به نقطه دیگر در خطوط تولید کارگاه‌ها و کارخانه‌ها اشاره کرد.


گالری تصاویر محصول
تصاویر
بیشتر
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
simasrp.ir